ACTIVITATI EDUCATIVE - AN SCOLAR 2015-2016

In anul scolar 2015-2016 s-au derulat diverse activitati ce au urmarit respectarea drepturilor omului si asumarea responsabilitatilor sociale, realizandu-se, astfel, o simbioza lucrativa între componenta cognitiva si cea comportamentala. Coordonatorul de proiecte si programe, a elaborat si propus Consiliului de administratie si Consilului Profesoral al scolii Programul activitatilor educative (dirigentie, consiliere si orientare, activitati extracurriculare), Planul managerial, corelând obiectivele stabilite la nivelul sistemului national de învatamânt si al celui teritorial cu cele specifice unitatii de învatamânt. A initiat, organizat si desfasurat unele activitati extracurriculare. A informat cadrele didactice despre activitatile, proiectele, programele promovate de ISMB si am îndrumat activitatea Comisiei dirigintilor.

I. Dirigentia/Consiliere si orientare
In anul scolar 2015-2016, Comisia dirigintilor din Scoala Gimnaziala "Constantin Brâncusi", coordonata de prof. Vasile Mariana, a desfasurat urmatoarele activitati:

Ora de dirigentie, CCD, 24 de ore, au participat :

 • Stan Irina, prof. de educatie muzicala, diriginte cls. VE;
 • Fartatescu Eugenia, prof. de religie, diriginte cls. VC;
 • Visanescu Nicoleta, prof. de limba engleza, diriginta cls. VB;
 • Dinca Cristina, prof. geografie, diriginte cls. VI D;
 • Barbulescu Viorica, prof. biologie, diriginte cls. VIII D.

Lectii demonstrative

 • "Suntem toleranti?" sustinuta de prof. de istorie Vasilescu Nicoleta la clasa a VII-a F,
 • "Acordarea primului ajutor"-realizata la clasa a VI-a D, prof. Cristina Dinca.

D-na Peleanu Mioara, consilier psihopedagog, s-a implicat in activitatea de consiliere si a abordat diverse teme la toate clasele din scoala, spre exemplu:

 • Integrarea in grup – alcoolul, o solutie ? – clasele a VII-a
 • Jocuri pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare asertiva - clasele a VI-a
 • Exercitii de intercunoastere- clasele a V-a
 • Prevenire consum substante ilegale (etnobotanice)-clasele a VIII-a
 • Prezentarea serviciilor de consiliere, exercitii de intercunoastere – clasele pregatitoare
 • Prezentarea serviciilor de consiliere, exercitii de intercunoastere – clasele I

II. Evaluarea starii disciplinare in invatamant

Activitati desfasurate pentru prevenirea violentei scolare, a absenteismului, a actelor antisociale:
"NECENZURAT" este un program de prevenire a consumului de droguri in scoli, adresat adolescentilor cu varste intre 12 si 14 ani si are la baza modelul comprehensiv al influentei sociale. Acesta a fost dezvoltat, implementat si evaluat in cadrul mai multor centre de studiu din sapte tari europene: Belgia, Germania, Spania, Grecia, Italia, Austria si Suedia.In scoala noastra, acest program este coordonat de doamna psiholog Mioara Peleanu in colaborare cu doamnele Mia Georgescu, specialist prevenire, Agentia Nationala Antidrog si doamna diriginta Xenia Toader.

Pe masura ce vor creste, copiii vor fi nevoiti sa ia decizii in ceea ce priveste consumul de alcool, fumatul sau folosirea anumitor medicamente si a altor substante care le pot afecta sanatatea. Lectiile "Necenzurat" ii vor ajuta pe copii sa fie pregatiti in luarea acestor decizii.
"Necenzurat" este un program de prevenire care actioneaza inainte de a lua decizii gresite.
poza poza

III. Activitatea extrascolara

III.1 Programe internationale, nationale, comunitare

 • Proiectul educational "SI COPIII AU DREPTURI!"- activitatile proiectului "Si noi avem drepturi", s-au desfasurat in perioada octombrie - noiembrie 2015. Grupul tinta a fost alcatuit din 650 de elevi, clasele IV - VIII, din cele trei unitati scolare partenere: Scoala Gimnaziala "Constantin Brancusi" - propunator, Scoala Gimnaziala Nr. 198 - partener, Scoala Gimnaziala Nr.117 - partener si Primaria Municipiului Bucuresti - partener.

  poza

 • Proiectului International Junior Achievment in care sunt inscrisi elevii claselor a IV- a A si B, coordonati de d-nele prof. inv. pr. Tuicu Daniela si Bataus Cornelia
 • Cercetator in devenire aflat in agenda MECTs- proiect national
 • Cercetator in devenire aflat in agenda MECTs- proiect national

III.2 Activitati cultural-educative

* In luna septembrie a acestui an, Teatrul Masca si-a deschis larg portile pentru a aduna intr-o activitate cultural-educativa "MICII ANTREPRENORI". Elevii clasei a VI-a A, impreuna cu doamna Zambalic Neagoe Livia si cu cativa parinti inimosi, au cumparat sau au vandut jucarii, dar nu au uitat de cei mai putin norocosi pentru care au donat din jucariile lor. Dezvoltarea spiritului antreprenorial s-a intalnit cu spiritul civic intr-o activitate comuna parinti-copii-profesor. poza
* Povestea "DE-A ARHITECTURA IN ORASUL MEU" prinde contur la cls. a IV-a B, unde elevii dupa aproape un an de curs cu domnul arhitect, Epure Dragos, au ajuns la finalul machetei "Satul lui Eminescu". Copiii au realizat casute din carton si scanduri cu gard impletit in stil bucovinean, plopii fara sot, teiul lui Eminescu, putul cu o cumpana,un podet peste lacul cu nuferi si lebede, s-au gandit si la Cetatea Neamtului. Au recreat cadrul natural in care marele poet a scris o mare parte din capodoperele sale. Am vizitat Muzeul Taranului Roman pentru a observa stilul romanesc autentic bucovinean, morile de vant si de apa .
poza poza poza
* CONSTRUIREA UNEI CASE LA SCARA UNUI PERSONAJ LEGO
Elevii cls a IV- a D indrumati de d-na prof. inv. primar Mitroi Cristiana si de domnisoarele architect de la Fundatia De-a Arhitectura in orasul meu, au construit o casuta pe masura omuletului lor ( la scara acestuia), utilizand notiunile de plan, mobilare, fatada, structura, grinzi, ferma. La final, au inteles ca dimesiunile obiectelor uzuale si ale spatiilor interioare ale cladirilor sunt determinate de masurile oamenilor, asa cum ei aici au masurat cu ajutorul personajului.
poza poza

* JOB SHADOW DAY este un program international Junior Achievment prin care elevii cls a IV-a A si a IV-a B impreuna cu d-nele inv. Tuicu Daniela si Bataus Cornelia, se familiarizeaza cu piata locurilor de munca, petrecand cateva ore in umbra unui parinte la locul sau de munca sau al unui angajat din domeniul dorit. Programul ii ajuta pe tineri sa inteleaga diverese optiuni de cariera si sa gaseasca raspuns la intrebarile: Ce vreau sa devin dupa ce termin scoala? Unde as vrea sa lucrez? Pot fi arhitect, sa realizez case, inginer, electrician, asistenta medicala sau poate... vedeta de cinema? poza poza

* VIZITE- Muzeul National de Istorie, Muzeul Militar, organizata la U M 01961 Otopeni
poza poza poza
* INVATAM SA FIM MAI BUNI
-activitate caritabila organizata la Spitalul Marie Curie. In aceasta actiune caritabila s-au implicat copiii, parintii si cadrele didactice de la cls a IV- a B, a IV- a A si a III- a A, prof. Bataus C., Bataus A, Tuicu D., Ghinea I.
poza poza
* Excursii, tabere
poza poza poza

III.3 Parteneriate

 • Parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti
 • Parteneriat cu Junior Achivement
 • Parteneriat cu Compania Wave Division-pentru colectarea ambalajelor de lapte.
 • Parteneneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"
 • Protocol de Colaborare cu Circul Globus Bucuresti
 • Parteneriat cu Asociatia pentru Siguranta Comunitara si Antidrog-Romania
 • Parteneriat "Micul olar"- realizat intre Scoala Nr. 174 si Asociatia pentru promovarea traditiilor populare romanesi cu sediul in comuna Costesti, jud. Arges
 • "Universul in care traim" - educatie prin astronomie - colaborare cu Cercul de astronomie de la Palatul National al Copiilor - coord. Prof. Lipcanu Irina si Dinca Cristina
 • Parteneriat cu Asociatia de parinti - Scoala 174 "Constantin Brancusi" si cu FNAIP;
 • Parteneriat cu postul TV "Realitatea" si cu postul de radio "Radio Bucuresti";
 • Parteneriat cu Brigada de Politie Rutiera Bucuresti;
 • Parteneriat cu firma RDS-RCS pentru furnizarea gratuita a serviciilor oferite de firma.
 • Parteneriat cu Muzeul judetean de Istorie si Arheologie Prahova-proiect educational "Porti deschise"
 • Parteneriat cu Scoala Nr.198
 • Parteneriat cu Scoala 117

  poza

Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2013-2014 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2012-2013 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2011-2012 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2010-2011 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2009-2010 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2008-2009 - arhiva

 

  Copyright © 2008 - Scoala nr.174 Constantin Brincusi