ACTIVITATI EDUCATIVE - AN SCOLAR 2014-2015

* In luna septembrie a acestui an, Teatrul Masca si-a deschis larg portile pentru a aduna intr-o activitate cultural-educativa "micii antreprenori". Elevii clasei a VI-a B, impreuna cu doamna profesoara Gina Nidelea si cu cativa parinti inimosi, au cumparat sau au vandut jucarii, dar nu au uitat de cei mai putin norocosi pentru care au donat din jucariile lor. Dezvoltarea spiritului antreprenorial s-a intalnit cu spiritul civic intr-o activitate comuna parinti-copii-profesor.

* Ca in fiecare an, Targul de Carte Gaudeamus si-a asteptat vizitatorii cu „cartile deschise”. Elevii clasei a VI-a B, insotiti de doamna diriginta Gina Nidelea, au participat la o lansare de carte a indragitei scriitoare pentru copii, Passionaria Stoicescu. Copiii au intrat in dialog cu autoarea si au primit autografe pe cea mai noua aparitie a acesteia "Cartea inaripata".

* Elevii claselor a VI-a B si a VI-a E, indrumati de doamnele profesoare Gina Nidelea si Mariana Lupu, au descoperit tainele Pamantului la Muzeul National de Geologie. Ghid talentat le-a fost profesorul Dan Grigore. Timp de doua ore si jumatate, copiii au aflat lucruri inedite despre Terra si ipoteze diferite privind geneza universului. Fostul Palat al Stiintelor Geologice a oferit un regal al stiintelor exacte si nu numai, elevii afland informatii interesante din domeniul istoriei, al fizicii, al chimiei si al geografiei.

* Elevii clasei a III-a F, indrumati de doamna invatatoare Hagiu Elena Georgiana, au sarbatorit, pe 16 noiembrie, "Ziua Internationala a Tolerantei". Scopul lectiei a fost contributia la dezvoltarea aptitudinilor de toleranta, precum si la schimbarea mentalitatilor si a atitudinii elevilor. Obiectivele au urmarit: dezvoltarea atitudinilor de toleranta; definirea si caracterizarea conceptului de toleranta; aplicarea unor strategii de lucru in echipa; elaborarea unor stiri, a unor desene, a unor simboluri si eseuri pe aceasta tema; stabilirea cauzelor unor conflicte si gasirea unor solutii. "Raza de soare care te incalzeste pe tine nu ti-e imputinata prin faptul ca se mai incalzeste la ea si vecinul tau". (Al. Vlahuta)

* Micii artisti ai Scolii Gimnaziale "Constantin Brancus" au imbinat imaginatia, abilitatile practice si culorile, realizand lucrari minunate, cum ar fi: Lacul cu nuferi - clasa a II-a A, Dovleci de Halloween - clasa a III-a, Campuri cu flori 3D - clasa a III-a B, Frunze in tehnica origami - clasa a IV-a C.

* In perioada 3-4 noiembrie s-a desfasurat cercul de religie "Icoana din sufletul copilului". Micii iconari au realizat lucrarile lor din seminte, din boabe de plante frumos colorate si au dat viata sfintilor pe care noi ii sarbatorim in lunile noiembrie si decembrie. Elevii au dat dovada de multa rabdare si indemanare la imbinarea semintelor, la alegerea culorilor, iar profesorii indrumatori, Mihaela Ivan si Eugenia Fartatescu, le-au fost mereu aproape.

* Cu prilejul Sarbatorii Nasterii Domnului a fost realizata, la nivel de scoala, o expozitie de globuri si icoane realizate din seminte si din boabe frumos colorate. Indrumati de prof. Mihaela Ivan si Eugenia Fartatescu, elevii au dat dovada de creativitate side originalitate.

* Toamna este cel mai frumos anotimp pentru inimile sensibile ale iubitorilor de frumos. Cele mai colorate ganduri, cele mai interesante idei sunt asternute, cu ajutorul pensulei, pe panzele micilor artisti. Elevii claselor V-VIII si cei ai cursului de pictura au participat la expozitia "Ganduri de toamna", care a adus in sufletele iubitorilor de frumos o nota de caldura si de culoare. Micii pictori au fost indrumati de prof. Mihaela Anca Serban. Felicitari tuturor participantilor!

* Targul de jucarii organizat de elevii din clasele VI-VII a fost o modalitate de a dezvolta spiritul antreprenorial, de a cauta lideri, consilieri. Elevii au participat la o altfel de competitie, ce a avut ca scop alegerea unui nou presedinte al Consiliului Elevilor. In urma acestei activitati si a alegerilor, presedinte al Consiliului Elevilor a devenit Daria Manolescu, iar vicepresedinti Maria Stanciu si Andreea Voica.

PROIECTE

* HONEYWELL - STUDENT AUTOMOTIVE DESIGN CHALLENGE este un proiect international initiat de echipa de comunicare prezenta la nivel global in compania Honeywell si are ca scop sprijinirea elevilor cu varste intre 11 si 14 ani in perceperea practica a anumitor concepte din domeniul fizicii. Anul acesta, au fost implicati elevii clasei a VII-a A. Ei au lucrat in echipe, au realizat o masina de jucarie cu ajutorul pieselor furnizate de companie, punandu-si imaginatia la contributie pentru a o personaliza. In cadrul proiectul elevii au trecut prin toate etapele de planificare si de realizare a unui produs: crearea echipei care are propriul nume, logo si motto, impartirea sarcinilor de lucru, realizarea unui studiu de piata pentru a intelege ce fel de jucarie isi doresc "clientii" (copiii de 5-6 ani carora li se adreseaza), designul jucariei, constructia propriu-zisa si prezentarea produsului final. Au realizat in final o prezentare scrisa si un filmulet ce sintetizeaza in cuvinte si in imagini munca in echipa si rezultatul obtinut. Le-au fost aproape voluntarii Honeywell si doamnele profesoare Rodica Onofrei, Mariana Vasile si Aurelia Gheorghe.

Echipa CSIRobotics, formata din Mara Iordache, Mihai Chelariu, Rares Rosu, Tudor Sima, a ajuns in finala concursului, alaturi de echipe din Franta, Italia, China, Mexic, SUA si a castigat locul I. Felicitari tuturor participantilor !

* Proiectul "O VIATA SANATOASA FARA TUTUN"- s-a desfasurat la clasele a IV-a, sub atenta indrumare a doamnei profesoare psiholog Mioara Peleanu, iar colaboratori au fost: Agentia NationalaAntidrog/Serviciul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Sector 6, Scoala Gimnaziala "Regele Mihai I", Inspectoratul Scolar Sector 6, Primaria Municipiului Bucuresti –Directia Cultura, Invatamant, Turism/Serviciul Invatamant. Obiectivul general a fost reducerea factorilor de risc si cresterea factorilor de protectie in randul elevilor. Printre activitatile derulate in cadrul acestui proiect ce a avut ca scop informarea cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, se numara: sustinerea unor lectii educative la clasele a IV-a; realizarea de catre elevi a unor desene cu mesaj antitutun; realizarea unor activitati de informare a parintilor elevilor implicati in proiect, cu privire la efectele fumatului si, mai ales, ale fumatului pasiv asupra dezvoltarii copiilor. Festivitatea de premiere a celor mai reusite lucrari a avut loc la Scoala "Regele Mihai I" in data de 21 noiembrie - Ziua Mondiala Antitutun.

* NECENZURAT este un program de prevenire a consumului de droguri in scoli, adresat adolescentilor cu varste intre 12 si 14 ani si are la baza modelul comprehensiv al influentei sociale. Acesta a fost dezvoltat, implementat si evaluat in cadrul mai multor centre de studiu din sapte tari europene: Belgia, Germania, Spania, Grecia, Italia, Austria si Suedia. In scoala noastra, acest program se desfasoara la clasa a VII-a E, fiind coordonat de doamna psiholog Mioara Peleanu in colaborare cu doamnele Mia Georgescu, specialist prevenire, Agentia Nationala Antidrog si cu doamna diriginta Xenia Toader. Pe masura ce vor creste, copiii vor fi nevoiti sa ia decizii in ceea ce priveste consumul de alcool, fumatul sau folosirea anumitor medicamente si a altor substante care le pot afecta sanatatea. Lectiile "Necenzurat" ii vor ajuta pe copii sa fie pregatiti in luarea acestor decizii."Necenzurat" este un program de prevenire care ii ajuta pe copii sa reflecteze, inainte de a lua decizii gresite.

* Impreuna avem sansa de a explora noi orizonturi, oferindu-le celor mai tineri membri ai societatii o experienta educationala cu adevarat inovatoare. In anul scolar 2014-2015, obiectivul Programului International Orasul meu, din cadrul PROIECTULUI INTERNATIONAL JUNIOR ACHIEVMENT, in care sunt inscrisi elevii claselor a III-a A si B, coordonati de doamnele prof. inv. primar Daniela Tuicu si Cornelia Bataus, este ca toti copiii participanti sa inteleaga in ce mod oamenii, familia, comunitatile, institutiile iau decizii care afecteaza viata de zi cu zi a tuturor. Ei vor invata despre meseriile parintilor, vor lua contact direct cu acestea prin vizite la locurile lor de munca, vor intelege ca ocupatiile sunt in stransa legatura cu competentele lucratorilor din toate sectoarele economice care sunt esentiale pentru viata unui oras. In cadrul Programului International Economia noastra vor afla cum functioneaza o tara, vor analiza rolul intreprinderilor, firmelor diverse, al guvernului, al oamenilor din diferite functii, isi vor face o idee despre ce vor face cand vor fi adulti.

VIZITE, EXCURSII

* Elevii clasei a II-a C, coordonati de doamna prof. inv. primar Ioana Avrigeanu, au participat la un interesant ATELIER DE CREATIE la Giurgiu, unde au obtinut hartie din petale de flori. Au vizitat apoi Manastirea Comana si au aflat ca fost ctitorita in 1461 de domnitorul Vlad Tepes ca o manastire cetate. Au vizitat portul Giurgiu si Podul Prieteniei.

* Elevii clasei a III-a B, coordonati de doamna prof. inv. primar Cornelia Bataus si de domnul arhitect D. Epure, au organizat o expeditie in Centrul Vechi al capitalei, pentru a observa arhitectura cladirilor vechi. Au masurat cu bratele latimea cladirilor pentru a le compara, au fotografiat tot ce li s-a parut interesant, au vizitat Biserica Stavropoleos ce este de o rara frumusete, au descoperit ca Palatul Telefoanelor este cea mai inalta cladire din Centrul Vechi, au admirat cladirea CEC-ului vechi si au invatat ce inseamna un monument istoric.

* Clasele a III-a A si E, coordonate de doamnele prof. inv. primar Daniela Tuicu si Dana Stefan, au realizat o excursie la Salina Ocnele Mari. Au vizitat la Pitesti: Planetariul, Muzeul de Stiinte ale Naturii si Muzeul Florilor de Mina.

* Frunze ruginii cad pe carari, / trec in zbor cocori spre alte zari, / iar noi, cei din clasele a II-a A si a III-a B, impreuna cu doamnele prof. inv. primar Irina Ghinea si Cornelia Bataus, ne-am bucurat de o zi superba de toamna dulce, vizitand Muzeul I. L Caragiale din Ploiesti, Castelul Peles din Sinaia si Muzeul trenuletelor din Sinaia. Elevii clasei a II-a B sub atenta supraveghere a doamnei prof.inv. primar Rodica Velicu au fost in excursie la Fabrica de hartie Comana, la Manastirea Comana si in Portul Giurgiu.

* In noiembrie,elevii claselor pregatitoare C, D, E si F
Au pornit, cu mic, cu mare,
La Pietrosani, in explorare.
S-au jucat, ferma vacutei Mu au vizitat,
Aluat au framantat,
Prajiturele au modelat,
S-au deghizat si povestea ciocolatei au aflat.
La intoarcere, surpriza a fost mare
Caci i-a asteptat... prima ninsoare.


Coordonatori activitate: prof. inv. primar Adriana Georgescu, Niculina Ilarion, Aida Lupascu, Andreea Marin

EXCURSIA OLIMPICILOR

* Pe urmele stramosilor nostri, Mircea cel Batran , Vlad Tepes si Mihai Viteazul, au pasit olimpicii claselor a III-a, a IV-a si a V-a, insotiti de doamnele prof. inv. primar Niculina Ilarion, Dana Stefan, Cristiana Pascu, Mihaela Coman si Cornelia Bataus. S-au inchinat la mormantul primului unificator al Tarilor Romane, la Manastirea Dealu, s-au distrat la Gradina Zoologica si au urcat pe ruinele Cetatii Targoviste si in Turnul Chindiei, ascultand cu emotie legenda Curtii Domnesti de la Targoviste din sec. al XV-lea. Au aflat despre prima tiparnita din Tara Romaneasca, unde calugarul Macarie a tiparit un Evanghelier in limba slavona, prima carte tiparita din tara.

* Cu mic cu mare, parinti si elevi ai clasei a V-a D, impreuna cu doamna diriginta Eugenia Fartatescu am cautat sa ne incarcam duhovniceste prin desfasurarea unui pelerinaj la moastele Sf. Constantin Brancoveanu, Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi, Sf. Nectarie si Sf. Spiridon.

*Cu emotie si curiozitate, elevii clasei a V-a C insotiti de d-na diriginta Mihaela Ivan, au pasit in Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, in ziua de 15 noiembrie. Impreuna au facut o calatorie in timp si spatiu, descoperind si admirand modul in care sunt recreate diferite epoci istorice.

MAGIA SARBATORILOR

* Duminica, 7 decembrie 2014, cu deosebita emotie si bucurie, elevii clasei a V-a B, indrumati de profesor diriginte Mihaela Serban si elevii clasei a VI-a D, indrumati de profesor diriginte Gabriela Nicula, au participat, alaturi de actorii Teatrului Masca, la impodobirea bradului de Craciun.

Copiii de la gimnaziu au participat la o altfel de poveste a Craciunului in care muzica, teatrul si dansul au adus zambete, bucurie, emotii. Activitatea, organizata in sala de festivitati a scolii, a fost realizata cu sprijinul doamnelor prof. Irina Stan si Livia Zambalic-Neagoe.

Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2013-2014 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2012-2013 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2011-2012 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2010-2011 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2009-2010 - arhiva
Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2008-2009 - arhiva

 

  Copyright © 2008 - Scoala nr.174 Constantin Brincusi