ACTIVITATI EDUCATIVE - AN SCOLAR 2012-2013

Sa stii mai multe, sa fii mai bun !

* SI EU TRAIESC SANATOS continua, iar elevii claselor primare fac miscare, se dezvolta frumos, participa la concursuri sportive.

* Sa protejam Planeta!
Din materiale reciclabile, elevii cls I D, sub atenta supraveghere a d-nei inv. Mitroi Cristiana au confectionat obiecte, suport de lumanari, matura, jucarii, chiar si o rochita, gentuta din hartie si carton. Au plantat flori in ghivece confectionate din peturi. Au realizat apoi si felicitari de Paste in tehnica quilling pe care le-au daruit la un centru de plasament.

* Activitatile sportive realizate si de elevii de la gimnaziu au adus in prim-plan spiritul competitiv, dorinta de a castiga, dar si de a mai primi o noua sansa. Victoriosi sau invinsi, copiii au facut sport, au inteles ce inseamna sa fii fair-play. Alaturi le-au fost prof. de sport, Toader Xenia, Ursachi Marcel.

* " Copiii au talent "- a fost un concurs organizat in cadrul programului " Sa sii mai multe, sa fii mai bun " prin care micutii artisi au demonstrat ca au pasiuni interesante, ca stiu ce inseamna scena, emotiile, dar mai ales reusita. Au cantat, au dansat, au interpretat diverse roluri, au demonstrat ca sunt talentati, inventivi si curajosi. Activitatea a fost coordonata de doamnele prof. Stan Irina si Gheorghe Aurelia.

* O Invitatie la fair-play, au realizat domnul capitan, Alin Lungu si domnul plutonier major, Stefan Nicusor, de la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti. La activitatea au participat elevi din clasele a VII-a si a VIII-a, ei au fost pusi in situatii concrete de viata si informati despre modul in care trebuie sa actioneze. Au fost informati despre cauzele actelor de violenta, despre impactul grupului asupra unui individ si, mai ales, despre cum pot stopa actele de acest gen.

* In cadrul parteneriatului scoala-comunitate locala, s-au desfasurat mai multe activitati:

- Micul politist-elevi din clasele a V-a, insotiti de doamnele prof. diriginte, au participat la aceasta activitate organizata de Sectia Nr. 21 Politie. Au vizionat un film, au fost informati despre mijloacele de deplasare la locul interventiei, despre armamentul din dotare, au facut cunostinta cu prietenii politistilor, cainii dresati. Domnii politisi au implicat copiii in activitatea lor si i-au determinat sa povesteasca momente cand au luat contact cu oamenii legii.

- Vizita la Spitalul Orto-Clinic realizata de elevii claselor a VI-a B si a VIII-a D, s-a bucurat de sustinerea specialistilor in domeniul ortopediei pediatrice. Domnul doctor Oana Cristian le-a explicat copiilor etapele investigarii si tratarii unor probleme cauzate de afectiuni ale oaselor. Elevii au asistat la gipsarea unei incheieturi, au vazut radiografii si au raspuns intrebarilor specialistilor, dovedind ca notiuni privind fizica sau anatomia omului nu le sunt straine.

- Cativa reprezentati ai Crucii Rosii au realizat o activtate si la noi in scoala ce a avut ca scop acordarea primului ajutor. Dintre voluntarii inimosi face parte si elevul Bascandura Catalin de la clasa a VIII-a A.

* Micii bucatari
Atelierul de gatit, este distractiv si, totodata, ii ajuta foarte tare pe copii sa invete cum este pregatita mancarea si cum contribuie aceasta la sanatatea lor. In plus, isi formeaza obiceiuri de alimentatie care le raman pe viata. Copiii devin mandri ca urmare a abilitatii lor de a face o gustare pe care ei sau altii o pot savura si dobandesc independent atunci cand urmaresc o reteta singuri sau in grup.
Copiii s-au apropiat la inceput timid, apoi cu mult curaj de lumea bucatariei si in excursia realizata la Arefu, Curtea de Arges. Au reusit in echipa sa faca Kürtőskalács, apoi au alergat in lumea jocului.
- Prof. inv. primar Nicu Catalina

* Traim frumos si ne amintim clipele petrecute impreuna-acestea au fost gandurile ce au dat nastere unei activitati de suflet-prezentarea powerpoint a clasei. La inceput a fost doar o tema, apoi o calatorie in trecut, elevii si-au amintit primele zile de scoala, excursiile, taberele, momentele placute, au revazut prin prisma imaginilor cum au fost si au realizat ca timpul trece, dar lasa in urma amintiri pentru o viata.

* In vederea orientarii scolare si profesionale, elevii claselor a VIII-a, insotiti de profesorii diriginti au vizitat cateva dintre liceele bucurestene: Colegiul National „Elena Cuza”, Liceul " Grigore Moisil " si Liceul Economic " C. Kiritescu " .Prin amabilitatea cadrelor didactice care ne-au primit cu caldura, elevii au aflat care sunt specializarile pentru care pot opta si proiectele educative derulate.

* SA FII OM DE OMENIE!
Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, schimbarea nu are varsta. In noul mileniu, provocarile ne intampina la tot pasul, iar solutiile trebuie sa le dam rapid si corect. Sansa este de partea noastra: daca invatam sa redescoperim voluntariatul, adevaratul voluntariat, daca intelegem ca forta asocierii reprezinta solutia in multe cazuri. Elevii claselor I A, I B, III C, IV A, IV B, IV C, IV D, IV E, IV F, coordonati de d-nele invatatoare Tuicu D, Bataus C, Gavrila C, Nicu C, Sarpe M, Ion S, Putaru M, Manole G si Medre T invata ce inseamna voluntariatul, se bucura cand pot sa ajute copiii nevoiasi din judetele Arges, Olt, Mures, Alba, se implica in Proiectului Educational incheiat cu Societatea Biblica Interconfesionala din Romania ale carui obiective sunt acceptarea diferentelor si formarea unui comportament tolerant fata de semeni, manifestarea si cultivarea respectului fata de sine si fata de celalalt, invatarea unui comportament responsabil.

* Elevii claselor I A, B, D, E coordonati de d-nele invatatoare Tuicu Daniela, Bataus Cornelia, Mitroi Cristiana si Stefan Dana s-au inscris in Proiectul International Junior Achievement aflat in agenda MECTS. Elevii vor invata in cadrul programului pentru clasa I Familia mea despre rolul familiei in economia locala, despre meserii si impactul lor economic, despre necesitatile si satisfacerea lor pe piata. S-au primit in scoala materiale gratuite pentru toti elevii implicati. Impreuna avem sansa sa exploram noi orizonturi, oferindu-le celor mai tineri membri ai societatii o experienta educationala cu adevarat inovatoare. Proiectul pune bazele competentelor viitoare necesare copilului pentru independenta si succes in viata. Obiectivul final este ca elevii sa inteleaga in ce mod familia, oamenii, comunitatea, institutiile private si publice iau decizii care afecteaza viata cotidiana si bunastarea economica.

* Aripile fanteziei i-au luat in zbor pe micii artisti, iar rezultatul uimitor de lumina si culoare s-a concretizat in expozitia GANDURI DE TOAMNA. Le-a fost calauza d-na prof. Serban Mihaela.

* Legume, creativitate…arta
Sambata, 3 noiembrie 2012, la Plaza Romania, Scoala noastra a participat la FESTIVALUL LEGUMELOR SI AL FRUCTELOR. Elevii claselor III B, IV C,IV B, I F, I A, 0 A au muncit cu spor la realizarea machetei reprezentative ALBA- CA- ZAPADA SI CEI 7 PITICI. Prof. indrumator proiect - Serban Mihaela Anca alaturi de care au participat prof. inv. primar: Belingher Maria, Mitroi Cristiana Ruxandra, Apatean Maria.

* HALLOWEEN-in viziunea elevilor scolii noastre, indrumati de doamnele prof. de limba engleza.

* Elevii claselor aVI-a A si aVI-a C au participat la activitatea Teatrul dincolo de scena si au avut ocazia ca, indrumati de marele actor Mihai Malaimare si de doamnele prof. diriginte Dumitrescu T. si Gheorghe A, sa cunoasca Teatrul Masca, asa cum doar actorii il stiu. Au pasit pe scena, au vizitat cabinele artistilor, au ascultat cu deosebit interes cum se monteaza o piesa de teatru, au vazut cum se produc efectele speciale si vraja teatrului i-a atras.

* Cu prilejul zilei de 1 Decembrie, elevii Scolii Gimnaziale “Constantin Brancusi” au participat la o activitate, in cadrul careia cu imagini, sunet si emotie au revazut evenimentele istorice care au premers si configurat Marea Unire. Elevii clasei a VIII-a D, precum si cei ai clasei a VI-a A au impresionat audienta prin temele pe care le-au propus spre dezbatere, iar cei care fac parte din cor, cooordonati de doamna profesoara Irina Stan au interpretat cunoscute piese dragi inimii de roman. Activitatea a fost coordonata de domnul profesor Marcel Bartic, doamnele prof. Nicoleta Vasilescu si Irina Stan cu sprijinul doamnei profesoare Eugenia Fartatescu si al doamnei Lupu Mariana.

EXCURSII-EDUCATIE-COMUNICARE

* Buburuzele clasei I B, impreuna cu elevii cls a III- a C si cativa din fostii elevi ai clasei a IV- a F, acum elevi silitori de a V- a, coordonati de d-nele invatatoare Bataus Cornelia si Gavrila Chira au descoperit farmecul brutariei la Pietrosani intr-o frumoasa excursie de toamna. Au aflat cum se face painea noastra cea de toate zilele si au fost foarte mandri ca au reusit sa framante prima lor painica pe care au si mancat-o. Au vizitat apoi Manastirea Curtea de Arges si au ascultat cu mare atentie legenda, cum a fost construita de " Noa mesteri mari,/ Calfe si zidari/ Si Manole zece /Care-i si intrece" in timpul domnitorului Negru Voda. Au studiat cu mare curiozitate locul unde Ana a fost zidita. Istoria, literatura, gastronomia si voia buna s-au ingemanat in aceasta excursie cu rol educativ.

* Excursia organizata la ferma ,,Colinele Argesului” de catre d-na prof. Dumitrescu T. a inceput cu o oprire la planetariul din Pitesti, unde copiii au calatorit printre stele si planete, iar la destinatia finala au avut sansa unica de a descoperi o parte din istoria acestui loc din Muntenia. Ei au recreat o parte din obicieiurile argesenilor: fetele au intrat cu hotarare in bucataria de la Domnesti modeland merele dulci si aromate, iar baietii… au inceput sa impleteasca stergare din foi de porumb - sau mai bine zis sa le incurce.

* Pe data de 17 noiembrie, elevii claselor a VI-a B, a VII-a B si a VII-a D au avut parte de o excursie minunata spre Sighisoara, iar calauzi au fost profesorii Maricel Bartic, Vasilescu Nicoleta si domnul Constantin Cerkez, fost profesor al scolii. Excursia a durat doua zile,iar printre obiectivele vizitate s-au aflat Muzeul de Istorie din Sighisoara si Turnul cu Ceas. De sus, din Turn, privelistea era incantatoare: cetatea Sighisoara se arata in toata splendoarea ei.

Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2011-2012 - arhiva

Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2010-2011 - arhiva

Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2009-2010 - arhiva

Raport de activitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2008-2009 - arhiva

 

  Copyright © 2008 - Scoala nr.174 Constantin Brincusi