ACTIVITATI EDUCATIVE - AN SCOLAR 2010-2011

* Cercul de lectura „Literatura e oglinda vietii” (Garabet Ibraileanu)

Biblioteca scolii noastre a gazduit deschiderea Cercului de lectura la care au participat elevi ai claselor a VI-a B si a VI-a D. Intr-o atmosfera relaxanta si motivanta, copiii si-au aratat inca o data maiestria, realizand afise de promovare a cercului, semne de carte sau materiale care sa decoreze atelierul magic.

Cu ocazia Zilei Internationale a Cartii pentru Copii si Tineret, 22 Aprilie, elevii participanti la cercul de lectura au dat via?a eroilor indragiti intr-o parada a personajelor preferate. Passepartout, Bella, Dima, William Fog, Alice, Nica, Gavroche au fost doar câteva dintre personajele care au coborât din carti in clase, spre a fi recunoscu?ti de iubitorii de lectura sau spre a face cunostinta cu viitorii cititori. Profesor coordonator, Gina Nidelea

Elevii clasei a VIII-a A au continuat descoperirea lumii teatrului in spectacole de neuitat: Dineu cu prosti, Cinci femei de tranzitie. Au ovationat actorii Teatrului National, pasind cu emotie pe scena alaturi de ei.

* Orientare scolara si profesionala

Vizita elevilor de la clasele a VIII-a la Liceul „Tudor Vladimirescu”.

* Participarea elevilor din clasele a VIII-a la Târgul de oferta educationala

* Holbav – activitate caritabila

Este a doua primavara in care, datorita ajutorului vostru material, ca intr-o mare familie, am reusit sa ajungem la Holbav, in Brasov, un loc in care timpul parca a stat. Viata amara, cruda a oamenilor simpli de acolo trezeste chiar si un suflet impietrit. Privirile triste, chipurile imbatranite inainte de vreme sunt o marturie a traiului nefericit. Am vizitat cativa dintre cei mai necajiti prieteni ai nostri. Am simtit ca eram a?teptati… toti copiii ne-au recunoscut si… ne-am bucurat reciproc: ei stiind ca venim sa le aducem bunatati de tot felul, iar noi, vazându-le fetele fericite! Lacrimile mari, tainuite cauzate de boala, de lipsuri au fost inlocuite cu momente senine, iar ziua aceea ar fi trebuit sa fie nesfarsita.
Acolo, ceea ce la noi se numeste „criza” nu a ajuns acum, ei s-au nascut si traiesc cu ea dintotdeauna si par a fi condamnati sa o suporte mai departe, ca pe un „dat” al vietii, este un loc in care timpul parca a stat.
Alaturand acestor randuri, cateva fotografii, realizate de acelasi Marius Grozea, le multumim din tot sufletul domnului Ion Peleanu si colectivului firmei ALCONEX, care, pe langa sume importante de bani, alimente si haine, au pus la dispozitia noastra masina pentru transport si desigur, pe inimosul Andrei Alexandru, cel ce s-a implicat cu un devotament deosebit, impreuna cu d-na Mihaela Avramescu, la reu?sita acestei actiuni! Multumind tuturor, pentru eforturile deosebite, deoarece au inteles ca mai presus de orice suntem OAMENI.
Dar din dar se face raiul!
Informatician, Aurelia Teodorescu

* NE CUNOAsTEM COPIII? NE CUNOAsTEM PaRINtII ?

Luni, 16 mai, ora 18, doamna Mioara Peleanu a organizat o activitate comuna elevi-parinti-diriginte cu parintii si elevii clasei a VI-a B. in cadrul acestei activitati au fost antrenati toti participantii in discutii deschise despre vârsta si preocuparile preadolescentilor, despre prieteni, hobby-uri, timp liber etc. Parintii au stat de vorba prieteneste cu copiii, aratându-si disponibilitatea lor afectiva. Am vizionat un film despre incredere in sine, respect si optimism si am incercat sa promovam cu totii, chiar prin exemple personale, aceste valori in rândul copiilor.
Activitatea evidentiaza rolul determinant al partenerilor educationali ai scolii, PaRINtII. intotdeauna, va asteptam la scoala cu drag !

* Excursie Muzeul Ceasului- Salina Unirea- Manastirea Zamfira

Boboceii claselor I A, I B, I D, I E, insotiti de doamnele invatatoare Gabriela Prioteasa, Mihaela Serban, Niculina Ilarion si Ioana Georgescu, au pornit pe 8 aprilie 2011 pe traseul Ploiesti- Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Salina Unirea, Manastirea Zamfira.
Vom pastra impreuna o parte din emotiile primei noastre excursii, din amintirea lucrurilor incarcate de istorie gasite la muzeu, din atmosfera speciala la zeci de metri sub pamant si, nu in ultimul rand de zambetul ingerilor ce au binecuvântat toti copii la Manastirea Zamfira. Profesor Serban Mihaela

* Excursie in Turcia

* Primavara

Poezia culorilor, creativitatea, talentul, pasiunea copiilor s-au imbinat armonios sub atenta indrumare a doamnei prof. Mihaela Serban si astfel a luat nastere expozitia de martisoare si de tablouri ce a adus primavara in sufletele noastre.

* Un zâmbet, un elev, un martisor...

* Pe 1 Martie, doamnele si domnisoarele ce au trecut pe langa scoala noastra au primit de la elevi martisoare.

* Membrii Consiliului Elevilor au sarbatorit si ei renasterea naturii printr-un Bal al primaverii.

* Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor consumatorilor, elevii claselor a VI-a au realizat , sub indrumarea doamnei prof. Aurelia Candel, o expozitie de lucrari pe aceasta tema.

* Economisirea energiei in locuinte a fost tema abordata la ora de tehnologie, prof. Aurelia Candel. Ponind de la aceasta tema, elevii claselor a VIII-a au realizat diverse afise, indemnând privitorii sa economiseaca energia pentru a avea o viata mai buna

* Salvati Natura!-expozitie de lucrari realizate de elevii clasei a VIII-aC

* Stefan Cel Mare prin ochi de copil (afise realizate de elevii clasei a VI-a A, prof. indrumator,Vera Enache)

* Ziua Internationala a Francofoniei- este o zi dedicata limbii franceze

* Orientare scolara si profesionala. Vizita elevilor de la clasele a VIII-a la Liceul „Tudor Vladimirescu” .

* Elevii claselor a VIII-a au participat la o activitate ce a avut ca scop infomarea despre infectia cu HIV/ SIDA. Proiectul este realizat de liceeni de la PTTR, ei informându-i pe elevii scolii noastre cum se transmite/cum nu se transmite virusul,cum pot contribui la prevenirea infectiei cu HIV si ce test trebuie facut pentru ca o persoana sa afle daca e infectata

* "Expozitia icoanelor pe sticla" organizata de prof. de religie Mihaela Ivan si Eugenia Fartatescu. Icoanele au fost realizate de copii din clasele a II-a, a III-a, a V-a si a VII-a. Aceasta expozitie a avut ca obiective: promovarea artei pictarii icoanelor pe sticla si stimularea interesului pentru religie. Entuziasmul elevilor participanti a fost constant si extrem de imbucurator.

* Excursie Slanic Prahova- IIIB, IIIC, IIID, IIIF

* Vizionarea spectacolului "Cearta bucatelor" la Teatrul Ion Creanga- clasele IIIA, IIIB, IIIF.

* Opera Romana- vizionarea spectacolului „Hansel si Gretel”- IA, IB, IV A.

* Proiect educational – Saptamana lecturii- colaborare cu Gradinita Edy si Amy ( colaborare cu Gradinita "Planeta copiilor")

* "Ne informam,constientizam si protejam"-proiect educational realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti. Tema abordata: Deseurile-resursa, nu problema.

* In saptamâna 7-13 decembrie a avut loc Festivalul sanselor Tale, iar in cadrul festivalului s-a organizat in scoala, sub indrumarea doamnei invatatoare Mihaela serban ,o expozitie de obiecte de Craciun.

* Noi umblam sa colindam- in saptamâna 13-17 XII, elevii, indrumati de doamnele profesoare de religie si de doamnele invatatoare, au adus farmecul sarbatorilor in scoala prin colinde-simbolul Craciunului.

* Elevii scolii indrumati de doamnele invatatoare, Nechita Irina, Popescu Nela, serban Mihaela, Simionescu Dana, au realizat felicitari minunate, decoratiuni de Craciun si au participat la Târgul de felicitari-organizat la Afi Palace Cotroceni, duminica, 19 decembrie 2010

indemânare, simt artistic, imaginatie si… muuuulta rabdare!
Impletituri din fire colorate de bumbac – astazi, 16 decembrie 2010, eleve din clasa aVI-a B au invatat de la colega lor de clasa a VIII-a, Rucsy, sa lucreze bratari din fire colorate din bumbac. A fost greu pentru inceput dar, pentru ca produsele sunt podoabe la moda in rândul adolescentilor, efortul nu mai conteaza. Merita!

Activitatea a fost organizata in Cabinetul de Psihologie de d-na psiholog Mioara Peleanu.

* "Intalnire cu energia" - este un proiect educational initiat de GDF SUEZ Energy Romania, ce vizeaza transmiterea unui continut informational elevilor din clasele a IV-a, privind sursele de energie, in general, si gazul natural- in particular.

Obiectivul programului il constituie sensibilizarea publicului tinta privind utilizarea resurselor energetice si protectia mediului inconjurator.

* Cu prilejul Saptamânii Mondiale pentru Spatiul Cosmic, elevii claselor a VI-a B, a VI-a D si a VI-a E, coordonati de profesorii diriginti Mioara Peleanu, Gina Nidelea, Mariana Vasile, au participat la activitatea organizata pe data de 3 octombrie la Platforma Magurele, Facultatea de Fizica.
Elevii au descoperit secrete ale cerului dintr-o expozitie fotografica dedicata zborului in spatiul cosmic al primului astronaut român, Dumitru Prunariu, si au aflat cum s-au nascut stelele si planetele dintr-o prezentare interactiva.
Experimentele spectaculoase realizate de profesorii si asistentii universitari in laboratoarele de optica, fizica atomica sau moleculara au stârnit curiozitatea copiilor si dorinta lor de cunoastere a tainelor lumii inconjuratoare.

* 9 noiembrie 2010 - Concurs de reprezentare a icoanelor:" Icoana din sufletul copilului", organizat de d-na prof. de religie Mihaela Ivan.
Sunt multi care considera si pretuiesc sfintele icoane mai mult ca valori artistice si istorice, decât ca obiecte purtatoare de har si sfintenie.

 

Scopul activitatii noastre a fost ca elevii sa ajunga sa vada rolul multiplu al icoanei si nu doar ca pe un obiect purtator de informatii.
Icoanele sunt marturii ale inaltimii la care a ajuns sufletul unei natiuni, prin rugaciunile si contemplarea lui Dumnezeu. Concursul s-a incheiat cu expozitia lucrarilor si premierea elevilor .

* "Cerc de pictura a icoanelor pe sticla" organizat de prof. de Religie Mihaela Ivan si Eugenia Fartatescu care a avut ca obiectiv promovarea artei pictarii icoanelor .

   

A oferit tuturor celor interesati posibilitatea sa guste putin din spiritualitatea acestei arte, care implicit va duce la o si mai mare apropiere de credinta ortodoxa.

* 16 oct.2010- elevii clasei a VIII-a D au mers in vizita la Muzeul taranului Român

* 30 oct.2010-vizita la Institutul Francez ,cls.a V-a

* "Halloween Festival"

 

* Participarea la activitatea organizata de Hallowen la Teatrul Masca - II D

* Excursie la Vulcanii noroiosi-au participat elevi din clasele V B, V C, VII C, VIII A, insotiti de doamnele profesoare Dinca Cristina, Onofrei Rodica, Buruiana Viorica, Andrei Gherghina.

* Excursie la Târgoviste- Clasa I C, I E

* Excursie la Atelierul de ciocolata-Pietrosani, I D, II D, II E

   

* Plimbare prin Gradina Botanica-IA

* Vizionarea piesei”Un port la capat de lume” - I B

* Elevi din clasele II D, II F au participat la spectacolul organizat de Clubul Amicii la Auchan

* Activitati de pictura si abilitati practice la MC Donald’s Virtutii

* Activitate rutiera: Cum circulam ? II B, II C

   

* Elevii claselor a II-a, indrumati de doamnele invatatoare, s-au implicat in proiectul „Micii ecologisti” si au demonstrat ca se pot realiza obiecte utile, interesante si din materiale reciclabile.

   

Câstigatorii concursului realizat in cadrul proiectului „Miciii ecologisti” :

 

Raport de ectivitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2009-2010 - arhiva

Raport de ectivitate educativa scolara si extrascolara - an scolar 2008-2009 - arhiva

 

  Copyright © 2008 - Scoala nr.174 Constantin Brincusi