scoala
fundal
ecdl ecdl

CONCURSUL DE MATEMATICĂ "NICOLAE POPESCU"

Prin inițierea concursului de matematică "Nicolae Popescu" ne propunem stimularea și motivarea performanței școlare la disciplina matematică.

Nicolae Popescu

Concursul este organizat de Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" , Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale "Constantin Brâncuși" și Fundația "Nicolae Popescu" și se adresează elevilor din clasele a II-VIII din Municipiul București.

Concursul s-a desfășurat în anii 2018 și 2019 le nivelul școlii, rezultatele obținute și experiența acumulată ajutându-ne să ne extindem la nivelul Municipiului București.

Participarea la concurs este gratuită.

Fiecare școală invitată poate să participe la concurs cu un număr de maxim 5 elevi pe nivel de clase. Acestea vor încheia contractul de parteneriat cu organizatorii. Contractul de parteneriat, completat de către profesorul coordonator - desemnat la nivelul unității - și semnat de către director, se va trimite scanat, până la data de anunțată de organizator, pe adresa concursulnaepopescu@gmail.com, urmând să fie adus în original la data susținerii concursului. De asemenea, împreună cu contractul de parteneriat scanat, profesorul coordonator va transmite datele sale de contact (nr. de telefon și e-mail).

Proba de concurs constă într-un test cu patru probleme si are ca durată
- 2 ore pentru clasele II – IV;
- 3 ore pentru clasele V – VIII.

Concursul se desfășoară pe baza programei publicată pe site-ul Școlii Gimnaziale " Constantin Brâncuși" pentru clasele II – IV și pe baza programei de matematică pentru Olimpiada Națională pentru clasele V – VIII .

Puteți consulta regulamentul concursului " Nicolae Popescu " accesând link-ul: regulamentul concursului " Nicolae Popescu " .

Puteți consulta programa concursului " Nicolae Popescu " pentru clasele II - IV accesând link-ul: programa concursului pentru clasele II - IV .